Chief Editor 2013.10.11. 17:30

Absztrakt festményt mindenkinek!

Vienna.jpgHa a legfrissebb nemzetközi képzőművészeti trendekkel testközelben (és nagy tömegben) akarunk találkozni, akkor már nem kell elmenni Párizsig vagy Berlinig. Elég Bécsig! Az osztrák galériaszíntér egyre izmosabb, a helyi vásár, a Viennafair pedig világszínvonalú. Bár főként alig ismert kelet-európai galériácskákra (köztük a magyarok is) épít, mégis a nemzetközi művészetipar globális nyelvezetét beszéli. Perfektül.

Körbenéztünk a Viennafairen és a bécsi galériákban megrendezett festészeti társrendezvényen, hogy felmérjük a legfrissebb trendeket. (Igen, a kortárs képzőművészet nemzetközi gépezete egyre inkább hasonlít a divatiparra.) Következzenek hát a legkurrensebb motívumok és tendenciák.

Előrebocsátjuk, hogy az absztrakt táblakép reneszánsza mindent visz!

≡ A kevesebb több. Kifordított-befordított táblaképek, vakráma, monokróm vászon (egy kis plusszal), a képtárgy lényegén való való lamentálás, a legkevesebb eszköz segítségével.

Viennafair0.jpgViennafair1.JPG
≡ Lécek és állványok. Ideális töltelékanyag a cinikus táblaképek körüli aura felpumpálására. Ha komolyan vesszük, a tér esztétikájáról szól és a festmény tárgyszerűségéről.

Viennafair2.jpgViennafair3.jpg
≡ Papír semmiségek. Kollázsok, fekete-fehér fotókkal kombinált rajzocskák, enyhe avantgárd utalásokkal. Pénztárcakímélő válságportéka. Különféle testes, decens keretben tálalják őket, csoportosan elszórva a falon.

Viennafair5.jpg
≡ Nagy méretű, összegyűrt, szoborféleség. A vásárok örökzöld zsánere, sose megy ki a divatból, bár nem az intellektuális tartalomról híres. Mivel a felülete rendszerint tükröződik, kiválóan lehet benne fotózkodni.
Viennafair6.JPG
≡ Absztrakt gesztus. Egy-két lendületes, elegáns spaklikenés a vaskos non-figuratív olajfestékmasszán. A legfrissebb divatszínekkel jól kombinálható.
Viennafair7_1.jpgViennafair8.jpg
≡ Mágikus borzongás. Visszajött a szürrealizmus, újra élnek a nagyvárosi vuduk és az organikus furcsaságok. Táblaképtől egész az óriás installációig. Ez lesz a jövő zenéje.

Viennafair9.jpg
≡ Mutáns szobrok. Ügyes kezű iparosok által legyártatott hétköznapi tárgyakból készített bizarr mutáció: székek, telefonok, lámpák ésatöbbi. Klasszikus vásársláger, bár idén megcsappant a számuk.
Viennafair10.jpg
≡ Frivol geometria. A formalista modern absztrakció könnyed, posztmodernes újrahasznosítása. Fiatalos, nagyon hipszter, divatszín-érzékeny. A következő évek borítékolható absztrakt fősodra.
Viennafair12.jpgViennafair11.jpg

A Viennafair még vasárnapig nyitva tart.
Fotók lelőhelye: Viennafair weboldala, curated by_vienna 2013, Flash Art Hungary

Címkék:absztrakt art fair Bécs Viennafair Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flasharthungary.blog.hu/api/trackback/id/tr155563447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása