Chief Editor 2013.11.29. 11:15

A kortárs művészet karácsonya

0.jpg
Harmadjára – igazából negyedjére – megnyitotta kapuit a legnagyobb hazai kortárs képzőművészeti seregszemle, az Art Market Budapest. Az AMB a globális műkereskedelem pörgését kitapintó képzőművészeti vásárműfaj hazai letéteményese. Mint minden art fair, alapjába véve ez is az üzletről szól – legalábbis arról szeretne szólni. Tekintve az ideálisnak nem nevezhető hazai kereskedelmi viszonyokat, fogalmazzunk inkább úgy: az Art Market a kortárs művészet karácsonya. Zsongó ünnepi izgalom, rég nem látott külföldi és belföldi ismerősök, összejön a szakmai nagycsalád.

1.jpg
Csendülő pezsgőspoharak, tehetős potentátok, tehetetlen – bár ambiciózus – fiatal művészek, feketére mázolt fejű, járó-kelő performer, átlátszó plasztik esőkabátban vonuló kelet-európai gyűjtőfeleség. Pletykahegyek és longdrinkek.  
 
2.jpg
Bizony, bizony, az Art Market a kortárs művészet karácsonya.  

3.jpg
A helyszín nemzetközi szinten is csillagos ötös: a Millenáris Park hátsó épülettraktusa, a még mindig lenyűgözően profi indusztriális dizájnnal. A külföldi kiállítók is csak tátják a szájukat, hiszen az art faireket inkább hangárszerű vásárközpontokban szokták megrendezni.

Következzék egy kis képes ízelítő. Kukucskáló-doboz varázslattal:

4.jpg
Egy kis törökös kortárs művészet (cseh tálalásban):

5.jpg
Kémgalambok egymás között:

6.jpg

Installáció felülnézetben:

7.jpg

Előre bocsátunk egy gyors statisztikát, de hamarosan új posztokkal is jelentkezünk, egyenesen a helyszínről. Szóval: a mintegy 6000 négyzetméteren majdnem 100 kiállító zsúfolódott össze hétvégéig, félezer művész munkáját mutatva be. A kiállítók fele magyar, csomóan érkeztek a régióból (Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia, Horvátország stb.), páran Nyugat-Európából (főként olaszok), de akad pár egészen egzotikus részvevő is, például a törökök vagy a kazahok.

Az Art Market Budapest vásárt november 28. és december 1. között rendezik meg a Millenáris Parkban.
A fotókat megbízható képszállítónk, Erdei Gábor (Art Detektor) készítette.
© Flash Art Hungary / Erdei Gábor

Címkék:vásár art fair Art Market Budapest Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flasharthungary.blog.hu/api/trackback/id/tr995667209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása