Chief Editor 2014.02.04. 13:59

Halálszag és irónia

01_MG_1170r.jpg
A natura morta itt nem régimódi csendélet, hanem hátborzongással és kajánsággal kitömött Halálos természet. A pesti Horror Színtér Debrecenben haknizik, nagy sikerrel. A MODEM rezidens kurátora összetrombitálta az élőhalott kamaszok és a túlvilágias Ophéliák seregét egy sűrűn megpakolt, középméretű kiállítás erejéig.

A koncepció szerint a poszthumán kor félig sci-fibe, félig horrorba oltott Új Emberének képzőművészeti megtestesüléseit várhatjuk: kiborgokat és szuper alembereket. Amit a zsúfolt termekben látunk, az kamaszszorongás a köbön, az örök emberi iszonyok és pszichés zsákutcák elegánsan tálalt, képzőművészeti feloldásai.

Ráhangolódásként Verebics Ágnes rángatja meg egy – vészjóslóan fekete – nyúl grabancát:
02_MG_1142r.jpg
Majd Péli Barna nyom a víz alá bestiális zombi hadseregével. Kevés riasztóbb szoborcsoport készült Magyarországon az elmúlt pár évben: medvefejű erőemberek abuzálják a sorsukra váró szerencsétleneket.
03_MG_1258r.jpg
Kovách Gergő sokkal szórakoztatóbban nyúlt a purhabhoz:
04_MG_1227r.jpg
Kis Róka Csaba, a horror színtér új favoritja, nem maradhatott ki. Itt éppen egy Reform-kori Télapóval végezteti ki a kisúttörőt:
05_MG_1246r.jpg
Moizer Zsuzsa önarcképes Laokoonja a brutális fiúkörnyezetben néma sikollyá halkul:
06_MG_1162r.jpg
Karácsonyi László játékokból fabrikált szobrai már a Flash Art címlapját is megjárták. Itt a könnyedebb vonalat képviselik.
07_MG_1189r.jpg
Szöllősi Géza, a Taxidermia díszletfelelőse, a szokásos preparátumállatokkal érkezett. Nem friss munkák, de megunhatatlanok, különösen ez a róka:
08_MG_1280r.jpg
Végezetül még egy önfeledt geg Karácsonyitól:
_MG_1153r.jpg

A fotókat megbízható képszállítónk, Erdei Gábor (Art Detektor) készítette. A Halálos természet című kiállítás 2014. március 2-áig látható a debreceni MODEM-ben.
© Flash Art Hungary / Erdei Gábor

Címkék:MODEM Péli Barna Verebics Ágnes Kovách Gergő Kis Róka Csaba Moizer Zsuzsa Karácsonyi László Szöllősi Géza 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://flasharthungary.blog.hu/api/trackback/id/tr465798515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norcporc 2014.02.04. 16:09:30

Egy apró helyreigazítás: A "bestiális zombi hadsereg" Péli Barna: Szocmózis című munkája. Üdv.
süti beállítások módosítása